Sivut

torstai 15. elokuuta 2013

Sisäilma-asiaa

LVS tänään:
Sisäilmaongelmat sulkivat kirkonkylän koulun
http://lvs.fi/2013/08/15/sisailmaongelmat-sulkivat-kirkonkylan-koulun/


Raha ratkaisee, on kuultu monta kertaa tämän Onkemäen koulun toimintaedellytyksiä käsittelevän prosessin aikana. Ymmärrämme toki säästämisen ja kunnan tilanteen kokonaisuudessaan.

Mietityttää vaan se, että millä summalla tänäkin vuonna satsataan kunnassamme rahaa kosteusvaurioiden ja sisäilmaongelmien tutkimiseen ja korjaamiseen? Nämä työt on toki välttämättä tehtävä, ja hyvä että niihin on nyt puututtu, mutta onko kukaan laskenut, että paljonko se lisää oppilaskohtaisia kustannuksia ko kouluissa?
Millaiset ovat siäilmaltaan huonon koulun toimintaedellytykset?

Onkemäellä on terve, hirsirakenteinen koulu ja se jos mikä on kultaakin kalliimpi näinä sisäilmaongelmien kanssa painivien koulujen aikana.


Sisäilma-asiat ovat olleetkin  yksi iso asiakokonaisuus, mikä on ollut esillä tämän vuoden aikana puhuttaessa Onkemäen koulun tilanteesta ja tulevaisuudesta.

Kirjoitus Onkemäen koulun ilmanvaihdosta 3.7.2013 löytyy täältä: 
http://onkemaki.blogspot.fi/2013/07/onkemaen-koulun-ilmanvaihto.html

Olemme tuoneet esille myös huoltamme Kirkonkylän koulun sisäilmaongelmista.
Onkemäen koululle on Kasvatus- ja opetuslautakunnan päätöksellä 11.6.2013 siirretty yksi oppilas terveysperusteisesti. Tämän oppilaan sisarusten oppilaaksiottohakemuksen Onkemäen koululle ko lautakunta hylkäsi samassa kokouksessaan. Olemmekin miettineet, että mikähän oli peruste hakemuksen hylkäämiselle ja onko Vesilahdessa ennen tehty vastaavia
päätöksiä? Aika paljon on kuitenkin tietääksemme tässäkin kunnassa oppilaita, jotka käyvät muuta kuin omaa lähikouluaan. 
Päätös on tehty, mutta silti ihmettelemme, että miksi juuri nyt tehtiin hylkäävä päätös?


Oppilaaksi ottamiseen liittyvää lainsäädäntöä

http://www.kunnat.net/fi/asiantuntijapalvelut/opeku/opetus/perusopetus/perusopetuslaki/oppilaaksiottaminen/Sivut/default.aspx

Nyt on kuulunut Kirkonkylältä seuraavaa: http://www.vesilahti.fi/?x18668=284964 :


Tiedote Kirkonkylän koulun tilajärjestelyistä
Kesän aikana Kirkonkylän koululla on avattu rakenteita ja yritetty paikantaa huonon sisäilman aiheuttajaa. Mitään yksiselitteistä syytä ei toistaiseksi ole löydetty. Selvitystyötä täytyy edelleen jatkaa, minkä vuoksi sivistysjohtaja ja rehtori katsoivat turvallisimmaksi, ettei koulua aloiteta vanhan puolen tiloissa.
Tilajärjestelyistä aiheutuu oppilaille, henkilökunnalle, liikuntatilojen käyttäjille ja harrasteryhmille väliaikaista haittaa, jota pahoittelemme. Toivomme kuitenkin, että käynnissä oleva ja edelleen jatkuva työ asian selvittämiseksi nähdään positiivisena viestinä siitä, että asia hoidetaan kuntoon. Tiedotamme mahdollisista löydöksistä sekä jatkotoimista heti, kun tiedotettavaa on.
Ensimmäisen kouluviikon ajan kaikkien oppilaiden koulupäivä on 8.15-12.15, jotta poikkeusjärjestelyjen aiheuttamat lisätyöt saadaan koko henkilökunnan voimin tehtyä loppuun. Tämän jälkeen aloitamme opiskelun lukujärjestysten mukaisesti.
Remontin- ja opetustilojen tutkimusten ajan Kirkonkylän koulun tilaratkaisu on seuraava:
Iltapäivätoimintaryhmien paikkoihin ei tule muutoksia.
Peiponpellossa opiskelevat esi- ja alkuopetus ja 0-2- luokkien erityisopetus. Opetuskäytössä ovat kaikki luokka- ja neuvottelutilat sekä liikuntasali, jossa 2. luokat opiskelevat.
Uudella puolella opiskelevat: 3. luokat, 5. luokat ja 3-4 ja 5-6 erityisopetus.
Yläasteen auditoriossa on musiikin opetus. Liikuntasalin puolikkaassa opiskelee 6.A ja pukuhuoneessa on osa tekstiilityön opetuksesta.
Yläasteen luokkahuoneissa Sydney 4B ja Seatlessa 4A.
Kuljetusoppilaiden odotuskerhot ovat uuden puolen kirjastossa.
Vesilahdessa 12.8.2013
Nina Kaarlenkaski, rehtori ja Tiina Kivinen, sivistysjohtaja"





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti