Sivut

lauantai 29. maaliskuuta 2014

Kunnanhallitus & KYSYMYKSIÄ



Mitähän mahtaa tarkoittaa tämä pykälä 61 
Kunnanhallituksen kokouksen 31.3. esityslistassa ja 
mistä se nyt sinne yhtäkkiä putkahti?
§ 61 KUULEMISTILAISUUS ONKEMÄEN KOULULLA sivu 100






Asiasta esiintulleita kysymyksiä & ajatuksia (jos osaat vastata, niin voit kirjoittaa vastauksen kommenttina tähän kirjoitukseen. Kiitos!) Julkaisemme
kommentit ja kysymykset nimettöminä.

- ONKEMÄEN KOULUN LAKKAUTTAMISEEN OIKEUTTAVA OPPILASRAJA ON 18!

En nyt ihan ymmärrä, eihän koulua ole vielä päätetty lakkauttaa, niin miksi kuulemistilaisuutta ollaan järjestämässä?

Mistähän mahtaa löytyä Vesilahden kunnassa tehty Kouluverkkoselvitys? Ei ainakaan googlettamalla löytynyt....

-  Onko tästä kunnanvaltuuston päätös, että Onkemäen koulun toimintaedellytysten selvittämisen lisäksi tehdään lisäkuulemisia ym, vai meneekö kunnanhallituksen mahd päätöksellä näin? Onkemäen koulussa on edelleen oppilaita yli lakkauttamisrajan, mikä on kaikkien osapuolien hyvä muistaa. Hyvä tietysti, että kuulemisia järjestetään ja lakeja noudatetaan, mutta hivenen on herättänyt kuntalaisissa ihmetystä, kun nyt tulee lisäkuulemisia. Kouluverkkoselvitykseen ei ole tullut vielä vastausta, tietääkö kukaan siitä? Kevät on jo aika pitkällä....

Eräs kuntalainen halusi tietää, että onko Onkemäen koulun toimintaedellytysten selvitys toimitettu jo kunnanvaltuustolle? Jos ei, niin miksiköhän ei?

- Eikös se nyt ole hyvä, että kuntalaisille varataan vaikuttamismahdollisuuksia Onkemäen koulun asiassa? Ei niitä kai alunperin liiemmin ole ollut ilman koulunpuolustajien omaa aktiivisuutta?

- taitaa olla enemmän arvovalta kuin -säästökysymys

- näinhän täällä on aina asiat hoidettu

- Toivottavasti kuulemistilaisuuteen tulee muitakin kuin kasvatus- ja opetuslautakunta, jonka tehtäväksi kuulemistilaisuuden järjestäminen on annettu.

- Missä ja kuka/ketkä on päätetty, että Onkemäen koulun kohtalosta (säilyttäminen/sulkeminen) tullaan päättämään kevään 2014 aikana???

- Koulua ei voida sulkea, jos Vesilahden kunnassa voimassaoleva koulun oppilasraja ylittyy. Kuinka voidaan edes suunnitella Onkemäen koulun sulkemista, jos valtuusto ei ole tuota oppilasrajavaatimusta muuttanut?

- tuntuu aika paniikkitilanteelta kunnan taholta

- vaikuttaa siltä, että jotkut haluavat sulkea koulun 

jne....
Onkemäen koulun toimintaedellytyksiä selvittäneen 
Selvitysryhmän raportti löytyy täältä:
http://vesilahti-fi-bin.aldone.fi/@Bin/51399a9e489dfc4a15113431edb6be30/1396072020/application/pdf/502264/Koltk%20180214%20ptk%20liitteet.pdf

Olemme useaan otteeseen kuulleet, että Kirkonkylän koulun tilanne ja Onkemäen koulun tilanne ovat kaksi eri asiaa ja että niillä ei ole mitään tekemistä keskenään (vaikka Onkemäen koulun oppilaita ollaan kovaa kyytiä siirtämässä Kirkonkylän koulun opetusryhmiä suurentamaan)
Jos kuitenkin haluat tutustua esim Kirkonkylän koulun sisäilmatilanteeseen, niin täältä löytyy tietoa:
http://www.vesilahti.fi/palvelut/opetustoimi/kirkonkylan-koulu/koulun-tiedotteita-ja-lomakkeita/

Seuraamme tilannetta tiiviisti, toivottavasti sinäkin seuraat!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti