Sivut

perjantai 18. huhtikuuta 2014

Kenellä on valta?




Vesilahden kunnanvaltuusto on tehnyt 27.5.2013 päätöksen, että Onkemäen koulun osalta vuonna 2013 selvitetään koulun toimintaedellytykset. 

Mitään uutta Onkemöen koulua koskevaa toimeksiantoa ei ole kunnanvaltuusto antanut!!!

Selvitysryhmä rajasi omatoimisesti selvityksen koskemaan vain taloudellisia toimintaedellytyksiä. Selvitysraportti on toimitettu valtuutetuille ja asia on seilannut edestakaisin kunnanhallituksen ja kasvatus- ja opetuslautakunnan välillä. 

Kunnanvaltuuston toukokuisen 2013 päätöksen jälkeen asia ei ole ollut kertaakaan kunnanvaltuuston esityslistalla eikä sitä näinollen ole käsitelty valtuustossa eikä se ole antanut asiassa uusia toimintaohjeita. 

Vesilahden kunnanhallitus on nyt kuitenkin tehnyt esityksen pohjalta päätöksen:

Päätös Onkemäen koulun säilyttämisestä / sulkemisesta tullaan tekemään kevään 2014 aikana.

Kuntalaisissa tämä ylläoleva on herättänyt kysymyksiä:

- onko Selvitysryhmä tehnyt valtuuston tahdon ja toimeksiannon mukaisen Onkemäen koulun toimintaedellytysten selvityksen, jos selvitysryhmä on omatoimisesti ilman minkään tahon antamaa lupaa tehnyt rajauksen?  Valtuusto ei ole selvitystä vielä hyväksynyt ja silti ollaan tekemässä jatkotoimia.

- voiko viranhaltija/ esittelevä virkamies muuttaa omatoimisesti kunnanvaltuuston antaman toimeksiannon sanamuotoa, sisältöä ja aikamäärettä?

- voiko toimeksiantojen/ esitysten sanamuotoja vaihtaa keskenkaiken?

- voiko kunnanhallitus määrätä pidettäväksi Kuulemistilaisuuden, vaikka sen perusteena ei ole kunnanvaltuuston toimeksianto vaan virkamiehen kirjoittaman esityksen mukainen kunnanhallituksen päätös ?
 
- miksi Onkemäen koulun toimintaedellytysten selvitysraporttia ei ole ole otettu kunnanvaltuuston esityslistalle, vaikka 27.5.2013 annetun toimeksiannon aikarajakin on umpeutunut jo aikaa sitten?

- onko Onkemäen koulun asiassa toimittu kaikkien lakien, asetusten ja hyvien hallintotapojen mukaisesti?

Olemme ymmällämme???

Osasitko sinä auttaa meitä?
Jos tiedät jotain ylläolevista käytänteistä, ohjeistuksista tms., niin olisimme kiitollisia, jos vastaisit kommentoimalla tai lähettämällä meille viestiä. Kiitos!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti