Sivut

maanantai 19. toukokuuta 2014

Onko tontin lahjoittajilta kysytty?



Jos Vesilahden kunta päättää lakkauttaa Onkemäen koulun, niin mikä       mahtaa olla sen tulevaisuus?
Kunta ei ole asiaa vielä punninnut eikä tarkemmin miettinyt, ehkä myynti kyläkerholle tms. tulee yhdeksi vaihtoehdoksi. Tämän olemme kuulleet sekä syksyn Kyläkierroksella, kuulemistilaisuuksissa ja monessa muussa yhteydessä. Vai voisiko olla niin, että koululle on jo ostaja tiedossa, mikä vauhdittaa koulun lakkauttamista?

Ehkä Vesilahden kunta aikookin rakentaa Onkemäelle koulun myynnistä saatavilla rahoilla Kylätalon korvauksena menetetysta koulusta, lähiliikuntapaikasta ja lähialueen ainoasta ympärivuotiseen käyttöön sopivasta kokoontumistilasta? Tulee kyllä mieleen, että kumpikohan vaihtoehto tulee muuten halvemmaksi?

Onkohan Vesilahden kunnalla valtuuksia tai oikeuksia myydä vain omalla päätöksellään Onkemäen koulun tonttia tai koulua? 
Kuka tai ketkä lahjoittivat tontin koulun käyttöön? 
Ketkä rakensivat ja maksoivat koulun tekemisen aikoinaan? 
Onko näiden em henkilöiden perillisiltä/suvuilta kysytty, että voiko kunta ominpäin päättää Onkemäen koulun tontin ja rakennuksen myymisestä?
Mikä heidän mielipiteensä on asiaan, onko tehty kartoitusta?
    
Olemme kuulleet vastaavanlaisista tilanteista lähellä ja kauempana.
Näissä tilanteissa kunta on luullut, että voi toimia vain oman harkintansa mukaan, vaikka tontti ja koulu olisikin aikoinaan lahjoitettu juurikin koulukäyttöön. Hankaluuksiahan näistä on sitten tullut, on joko jouduttu palauttamaan tontti ja rakennus lahjoittajille tai keskeyttämään kohteen myynti.

Suosittelemme tarkistamaan asian Onkemäen koulun kohdalta ajoissa, ennenkuin mitään päätöksiä aletaan tekemään suuntaan tai toiseen.
Toivomme valtuutetuilta aktiivisuutta tässä asiassa.

Tiedätkö sinä, että kuka tai ketkä lahjoittivat Onkemäen kauneimman paikan koulun tontiksi?

Onkemäen koulun historiikki löytyy täältä:










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti