Sivut

sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Vieraileva Tähti pohdiskelee: "Mitä demokratia on?"

Vieraileva Tähti -sarjamme saa jatkoa.
Tänään on vuorossa nimimerkki "Pohdiskelija"
ja hänen kirjoituksensa: 


MITÄ DEMOKRATIA ON?


"Minulle demokratia on kansalaisten tasapuolista kohtelua. Se on pienemmän huomiointia isomman edessä. Se on sitä, että kun on pakko karsia, niin säästäminen tehdään niin, että joku osapuoli ei joudu luopumaan kaikesta. Demokratia on sitä, että koska pienempi ei voi puolustaa itseään yhtä tehokkaasti kuin isompi, niin isompi huomioi viisaasti pienemmänkin. On kyse sitten lapsista suhteessa aikuisiin tai kylästä suhteessa isompaan keskukseen jne. Vesilahdessa ollaan ikävässä tilanteessa säästövelvoitteen vuoksi. 

Raha ei riitä kaikkeen siihen, mitä kuntaan on rakennettu ja kehitetty etenkin kun valtio ohjaa entistä enemmän velvoitteita kunnille. Kun on säästettävä, niin ensin pitää miettiä mikä on lakisääteistä ja sen jälkeen on luovuttava "ei lakisääteisestä". On puhallettava yhteen hiileen talkoillen. Ja on mietittävä, että Vesilahdessa on oltava kuitenkin jotain vetovoimaista tulevaisuutta ajatellen. Vetovoima ei ole samanlainen lähiö kuin Tampereella on useita. Se ei ole sitä, koska veroprosentti on täällä paljon korkeampi kuin muualla lähikunnissa. 

Tänne on muutettu maaseudun vuoksi. Katsoin aika huolestuneena myynnissä olevia asuntoja kunnassamme. Kirkonkylästä on myynnissä iso joukko omakotitaloja ym. Keskustan vetovoima katoaa kun ihmisten rahat ovat tiukilla. Iso veroprosentti ajaa muualle. Sen sijaan kyliin muuttaneet eivät samalla tavalla "pakene", sillä kylissä ollaan maaseudulla ja samaa ei löydy kaupungeista. 

Minusta Vesilahden pitää nyt katsoa tulevaan. Vesilahden vetovoima on maaseudulla, joka tarjoaa muuta kuin nukkumalähiön Tampereella töissä käyville ihmisille."

Pohdiskelija






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti